Буданов брав участь у ключовому етапі операції у Вовчанську – розвідка

Буданов участь у ключовому етапі
Буданов участь у ключовому етапі

Очільник розвідувального підрозділу Міноборони брав участь в операції з визволення Вовчанського агрегатного заводу

Кирило Буданов, очільник Головного управління розвідки Міноборони, безпосередньо керував місією з визволення Вовчанського агрегатного заводу. Про це повідомив командир підрозділу "Стугна" Тимур Лінукс.

Ні для кого не секрет, що Кирило Олексійович Буданов часто безпосередньо бере участь в операціях. Конкретно в цій операції він був з нами в ключовий момент, на ключовому етапі. Кілька діб був присутній, безпосередньо керував місією. Безумовно, це підтримує бійців, дає їм мотивацію

За словами Лінукса, важливим етапом операції було непомітне зосередження українських сил і засобів у районі проведення бойового завдання.

Це якраз класика операцій для спецпідрозділів. Це складна кількаетапна операція, до виконання якої були залучені великі сили: і безпілотні системи, і артилерія, і особовий склад, який має досвід зачистки подібних будівель. Тож це було завдання для нас, і ми його виконали повністю

Лінукс наголосив, що успіх операції залежав від чіткої координації між різними групами спецпідрозділу.

Кожна з цих груп мала свою специфіку роботи, і загалом вдалося дотриматись цієї координації. Це завжди важливо в будь-яких підрозділах

Вовчанський агрегатний завод було звільнено від окупантів, а спецпризначенці, які приймали участь у цій операції, були нагороджені Будановим.

За даними розвідки, українські воїни взяли в полон близько 20 окупантів і знищили декілька десятків інших на агрегатному заводі у Вовчанську.

ГУР офіційно підтвердило, що українські воїни звільнили агрегатний завод, взяли в полон два десятки окупантів і контролюють територію після зачистки 30 будівель об'єкта.

Читайте також