Буданов пояснив, кого в першу чергу Україна повертатиме із російського полону

Повернення полонених з Росії
Повернення полонених з Росії

Україна віддає переважно важко поранених, жінок та осіб, що перебувають у полоні вже тривалий час, а також воїнів з "Азовсталі". Про це висловився начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов на спільному брифінгу з керівниками Міноборони, МВС, ГУР МОУ, СЗР та Уповноваженим Верховної Ради з прав людини.

За його словами: "Ми будемо намагатися дотримуватися таких принципів: перш за все - повертати всіх важко поранених та серйозно хворих. Друге - всіх жінок, третє - всіх, хто перебуває у полоні вже тривалий час. Чим довше вони знаходяться у полоні, на жаль, тим більше зусиль ми будемо прикладати для їх повернення. Четверте - особливо важлива для нас ситуація на "Азовсталі". Тому ми приділяємо особливу увагу поверненню тих, хто був там. Ми також будемо намагатися максимально зусиль повернути всіх інших цивільних заручників, які перебувають у полоні від початку вторгнення, а також тих, хто вже десять років перебуває там. Ми не забуватимемо і про кримських татар та інші групи, на які ми також звертаємо увагу. Такі рішення будуть прийняті сьогодні. Вони будуть реалізовані у життя".

Як повідомлялося, спецпризначенці Служби безпеки здійснили наймасовіше взяття ворога в полон за один раз. Воїни захопили та очистили розгалужений, бетонований і добре укріплений ротний опорний пункт з підземними комунікаціями та приміщеннями для проживання особового складу. Противник не планував здаватись в полон, полонених мали достатньо провізій та боєприпасів.

Читайте також:

На Курщині ЗСУ захопили у полон майже 2 тис. російських солдат - The Independent

Курськ. СБУ провела одну із найзухваліших спецоперацій війни

Читайте також

Вода затопила пустелю Сахару (фото)
вчора, 17:34 132 переглянули
Пустеля Сахара під водою (фото)