Буданов розповів, які літаки РФ знищено та що атакували дрони під Москвою

Ракета знищує літак
Ракета знищує літак

Головне управління розвідки Міністерства оборони України продовжує атаки на стратегічно важливі військові об'єкти Росії. Серед цих об'єктів було пошкоджено авіабазу "Міллерово" в Ростовській області, яка вже не вперше стає ціллю українських дронів, а також Центр радіотехнічної розвідки у Подольську під Москвою. Про це повідомив керівник ГУР МОУ України Кирило Буданов, інформує видання The War Zone.

Особливістю цих атак є використання оманливої цілі - аеропорту "Остаф'єво" під Москвою. Цей хід дозволяє відвернути увагу противника від справжньої цілі атаки та забезпечує успішне ураження Центру радіотехнічної розвідки.

За словами Буданова, загалом в атаках було задіяно близько 50 дронів. Втім, ступінь збитків для російської сторони на цільових об'єктах ще уточнюється.

Підтверджені також результати попередньої атаки на аеродром "Саваслейка", де було знищено перехоплювач МіГ-31 та два транспортні літаки Іл-76, що завдало серйозного удару по російській авіації.

Нагадаємо, що сьогодні, 23 червня, засновник Приватної воєнної компанії "Вагнер" звинуватив російську регулярну армію в атаках на його найманців. Він стверджує, що в результаті цих атак загинула велика кількість солдатів.

Лідер "Вагнера" Євген Пригожин подав заявку до Слідчого комітету РФ щодо діяльності міністра оборони Сергія Шойгу та начальника генштабу Валерія Герасимова. Він звинувачує цих військових у геноциді російського народу та вбивстві російських солдатів.

Під час повстання, кілька обласних центрів було під контролем "вагнерівців", але після перемовин з Лукашенком повстання швидко припинилося.

Через два місяці літак Пригожина розбився на території Росії, внаслідок чого всі на борту загинули.

Читайте також