Буданов висловився про катастрофу Іл-76 та чи відбудеться обмін військовополоненими

Українські військові й російські сепаратисти домовилися взяти паузу в боях неподалік Слов'янська для пошуку збитого Іл-76. Загиблого ніхто поки не знайшов.

Домовленість про призупинення боїв

Президент України Петро Порошенко заявив, що військові і російські сепаратисти, які контролюють територію неподалік Слов'янська, домовилися про призупинення бойових дій. Це робиться для того, щоб мати можливість безпечно шукати збитий транспортний літак Іл-76.

Зазначимо, що Іл-76, який належить українській армії, був збитий під час свого приземлення на аеродромі «Сніжне». На борту перебували 49 військових. Жодну житву загиблий Іл-76 не знайшов - цю інформацію підтвердив сам Порошенко під час прес-конференції. За його словами, розбите авіаційне спорядження досі залишається в зоні бойових дій. Також він наголосив, що поки українські військові не матимуть можливість безпечно дістатися до місця катастрофи, вони не зможуть точно сказати, що сталося з літаком.

Пошуки збитого Іл-76

У районі приземлення Іл-76 ведуться активні пошуки транспортного літака. Однак через интенсивність бойових дій і наявність сепаратистських бойовиків в цій зоні, пошуки прогресують повільно. Зокрема, не можна погодитися з твердженням Порошенка, що жодного загиблого на борту Іл-76 немає, оскільки цю інформацію потрібно підтвердити конкретними фактами. Водночас, згідно з домовленістю між сторонами, бойові дії в районі пошуків тимчасово припинені.

Нагадаємо, що збиття Іл-76 - це не перший випадок збиття українського військового літака російськими сепаратистами. Минулого тижня, 13 червня, був збитий Ан-30 у Луганську. За цей інцидент Росія вже заявила, що це був не бойовий літак, а розвідувальний.