Будівництво оборонних укріплень. Глава Одещини дав обіцянку антикорупціонерам

Група "Прозорість і причетність" контролює будівництво фортифікаційних споруд на Одещині

Група "Прозорість і причетність", до якої входять представники правоохоронних служб та громадських організацій, веде моніторинг діяльності фірм, які займаються будівництвом укріплень на Одещині. Про це повідомив Олег Кіпер, керівник Одеської військової адміністрації, в інтерв'ю "Главкому".

За словами Кіпера, будівництвом фортифікаційних споруд займаються декілька великих компаній, які мають відповідні ресурси та звітність в системі Prozorro. Крім того, для контролю над будівельними компаніями діє група "Прозорість і причетність", до якої включені СБУ, Бюро економічної безпеки, прокуратура, податкова та громадські організації.

Окрім того, своєму заступникові я поставив задачу, щоби ми вибірково брали якісь елементи з цих будівництв і перевіряли якість. Я не спеціаліст у тому, щоби визначити, наприклад, марку цементу, яким будують. А в різних марок цементу різна ціна. Тому хочу, щоби зокрема і марку цементу перевіряли незалежні структури, проводили експертні дослідження.

Контроль за якістю будівництва споруд буде проводитись державними інституціями, щоб громадськість мала довіру до результатів. Олег Кіпер наголосив, що головне - забезпечити безпеку Одеси.

Щоби люди бачили, що ми робимо все для того, аби одесити та мешканці області були б спокійні щодо оборони з боку Придністров'я, з боку моря, з боку Тилігульського лиману, який ближче до Миколаєва. Дай Бог, ми все закриємо, що запланували. Бо до Криму по воді близько 200 км. У цьому плані нам простіше, ніж іншим областям, бо є ще море - природна перешкода

За словами Кіпера, укріплення мають бути готові до середини квітня. Процес будівництва координується з Генштабом, і виконується після затвердження військовими. Одеська область вважається вразливою з точки зору оборони, тому будівництво фортифікаційних споруд має велике значення.