«Був схожий на бульдога». Головне з книги американського журналіста про Зеленського

Цитати з книги журналіста про Зеленського

Інколи це здавалося майже нормальним, незважаючи на сирени повітряної тривоги. Ми жартували, пили каву, але це був також час виснаження і страху. - Саймон Шустер
Ви думаєте, що війна не закінчиться через рік? - Зеленський
Він віддав найжорсткіший з можливих наказів. Ніякого милосердя. Використовуйте всю наявну зброю, щоб знищити все російське, що там є. - один з помічників
Це нажахало його: калюжі крові на асфальті, відрубані кінцівки серед іграшок і валіз. - Саймон Шустер

Перший місяць вторгнення

Видання The Telegraph опублікувало матеріал, який містить уривки з книги журналіста американського журналу Time Саймона Шустера про президента України Володимира Зеленського. За словами автора, президент і його команда дозволили йому досить часто перебувати на Банковій протягом першого року вторгнення. Однак цей час був сповнений виснаження та страху, незважаючи на сирени повітряної тривоги.

Побут в Офісі президента

Ночі були найважчими для Зеленського. Його ліжко було замале, а телефон постійно дзвонив, оскільки президент не мав права спати, поки не дізнавався про удари по українських містах. Також він скаржився на брак сонячного світла і свіжого повітря. З часом життя в Офісі президента увійшло в рутину, але спогади про цей період залишилися.

Зустрічі з іноземними представниками та удари по українських містах

Під час зустрічі з президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн сталася ракетна атака на залізничний вокзал у Краматорську, що вразило Зеленського. Він зустрічався з іноземними представниками та одночасно відслідковував ситуацію в Україні. Журналіст стверджує, що ця війна перетворила Зеленського на воєначальника.