ByteDance охочіше закриє TikTok в США, аніж продасть його – ЗМІ

ByteDance закриє TikTok в США, аніж продавати його

Компанія ByteDance, власник TikTok, вирішила закрити свій застосунок у США замість того, щоб продавати його. Це станеться, якщо компанія вичерпає всі законні можливості для боротьби зі законодавством, що забороняє платформу в магазинах застосунків у США. Про це повідомляє Reuters.

За словами джерел, алгоритми, на яких ґрунтується робота TikTok, є ключовими для всієї діяльності ByteDance, тому продаж додатка з алгоритмами є малоймовірним.

"На TikTok припадає невелика частка загального доходу ByteDance і кількості активних користувачів щоденно", - заявили джерела.

Заява компанії на медіаплатформі Toutiao стверджувала, що ByteDance не планує продавати TikTok, відповідаючи на статтю The Information про те, що ByteDance розглядає сценарії продажу американського бізнесу TikTok без алгоритму, який рекомендує відео користувачам TikTok.

Президент Джо Байден підписав закон, забороняючий TikTok в США, якщо компанія ByteDance не продастиме свою частку. 

Заборона TikTok у США

Заборону TikTok включили до законопроєкту про надання іноземної допомоги Ізраїлю, Україні та Тайваню. Це є кульмінацією спроб Вашингтона обмежити діяльність TikTok, пов'язану з Китаєм. Однак, закон не спричинить негайного блокування TikTok.

Конгрес США схвалив рішення про заборону китайської соціальної мережі TikTok, яка стане недоступною для завантаження через 270 днів, якщо китайський власник не продастиме платформу.

Цього року ByteDance витратила $7 млн, намагаючись зупинити уряд США від заборони TikTok.

Читайте також:

  • Соцмережі на контролі: Чому США та Китай занепокоєні
  • Просували проросійські наративи: TikTok заблокував акаунти популярних блогерів
  • Центр протидії дезінформації співпрацюватиме з TikTok, щоб боротися з пропагандою РФ