Час працювати: як Німеччина планує змінити допомогу біженцям з України

Німеччина розглядає зміни допомоги біженцям
Німеччина розглядає зміни допомоги біженцям

Німеччина зменшує фінансову підтримку українських біженців

Німеччина вирішила зменшити фінансову допомогу для українських біженців через повільну інтеграцію їх на ринку праці. Про це заявив оглядач Deutsche Welle Роман Гончаренко в ефірі підкасту "Was ist das?".

"Німеччина виділяла багато коштів на утримання цих мігрантів. Зараз ситуація складна, скарбниця Німеччини не збільшується, а зменшується. Виплати для українців зменшаться, і їх заохочуватимуть самостійно працювати", - розповів Гончаренко.

За словами оглядача, німецька влада стимулюватиме українців до пошуку роботи та самозабезпечення, враховуючи економічну ситуацію і необхідність економії коштів.

Незважаючи на це, працевлаштування українців у Німеччині все ще відбувається. За останніми даними, близько 260 тисяч українців вже працюють у Німеччині.

Варто зазначити, що з початку російського вторгнення в Україну, Німеччина прийняла значну кількість біженців, проте поточна економічна ситуація змусила уряд переглянути свою політику щодо фінансової допомоги, що призводить до збільшення еміграції українців в інші країни.

Читайте також