Часів Яр: що відбудеться у разі успіху наступу армії РФ

Загроза для безпеки українських населених пунктів на Донеччині

Якщо російським окупантам вдасться захопити місто Часів Яр на Донеччині, це може поставити під загрозу безпеку решти українських населених пунктів в області. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Назар Волошин. За його словами, якщо російським окупантам вдасться здобути перемогу у Часовому Яру, вони матимуть змогу розпочати наступ на Костянтинівку, Дружківку, Краматорськ та Слов'янськ.

"Ці міста є останнім оплотом Донецької області, яка знаходиться під контролем України", - зазначив Волошин.

Місто Часів Яр розташоване на висоті, яка є важливою для оборони, тому його захоплення російськими окупантами може дати їм перевагу при просуванні у напрямку Костянтинівки, Слов'янська та Краматорська. Наразі місто перебуває під контролем українських сил оборони, але часто стає об'єктом атак російських військ.

"Це важлива висота в регіоні, контроль над якою буде давати російським окупантам значну перевагу при просуванні у напрямку Костянтинівки, Слов'янська та Краматорська", - заявив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця".

Російське командування в Кремлі вказало окупантам захопити місто Часів Яр до 9 травня, яке є важливим святом для російської пропаганди. Тому РФ потребує значної перемоги на фронті до цієї дати.

Українське командування посилює бригади, які борються під Часовим Яром, боєприпасами, безпілотниками та засобами радіоелектронної боротьби, щоб уникнути захоплення міста ворогом, повідомив головком ЗСУ Олександр Сирський.

Джерело: OBOZ.UA