Частина планети матиме складнощі з виживанням. Кліматолог пояснив наслідки глобальної спеки

Планета зіпсована, наслідки глобальної спеки
Планета зіпсована, наслідки глобальної спеки

Частина планети Земля стикається зі складнощами виживання через аномальну спеку. Але не варто панікувати, людство не загине. Про це повідомив Денис Пішняк, кандидат географічних наук, який очолює відділ фізики атмосфери та геокосмосу в Національному науковому антарктичному центрі.

Пішняк вважає, що це може призвести до посилення демографічних проблем та переміщення народів з одних регіонів до інших.

Для України збільшення температури повітря становить загрозу, оскільки країна залежить від сільського господарства. Висока температура може спричинити посуху, що призводить до проблем з питною водою. Україна вже зараз використовує підземні води для зрошення, що призводить до пересихання річок, озер і криниць.

Стосовно новини про температуру в Кувейті, яка сягнула 73 градусів і розтопила світлофори, Пішняк вважає, що така температура повністю може бути на сонці. Однак щодо світлофорів він вбачає трохи маніпуляцій, ймовірно, через якісний пластик, який не витримав спеки.

Згадаємо, що 2023 рік був найспекотнішим роком, який люди коли-небудь стикалися. Проте це лише початок. Дослідник зміни клімату Джефф Ґуделл у своїй новій книзі наводить песимістичний сценарій кліматичних змін, з яким людство повинно змиритися.

Читайте також