«Це буде більш справедливо». Влада змінить систему відключень світла

«Це буде більш справедливо». Влада змінить систему відключень світла

Глава Держенергонагляду Руслан Слободян повідомив, що перелік об’єктів, які не можуть бути відключені від електропостачання, буде оновлено. Це дозволить розвантажити лінії електропередачі, які живлять критично важливі об’єкти. Результати інвентаризації сприятимуть більш справедливому розподілу електроенергії серед споживачів.

За словами Слободяна, останнім часом більше відключень електропостачання припадає на побутових споживачів у містах з багатьма критичними об’єктами. Тому метою інвентаризації є знеструмлення ліній, які живлять ці важливі об’єкти.

Слободян зазначив, що всі інші споживачі повинні бути від'єднані від ліній, які живлять критичну інфраструктуру. Це допоможе забезпечити рівномірний розподіл електроенергії серед споживачів, які не входять до переліку критично важливих об’єктів.

Головний держенергонаглядач також нагадав, що українська енергосистема втратила понад 9 ГВт генерації, яку не вдасться повністю відновити до зими. Тому населенню треба бути готовим до відключень і складної зими. Енергетики готуються до різних сценаріїв і сподіваються на полегшений режим протягом цього періоду, якщо вдасться відновити певну кількість об’єктів генерації.

Нагадаємо, що 14 червня по всій Україні будуть застосовані графіки погодинних відключень.

Крім того, група G7+ нададе Україні фінансову допомогу в енергетичному секторі на суму понад $1 млрд. Підвищення тарифів на електроенергію для населення дозволить державній компанії «Енергоатом» погасити борги, а також створить фінансові можливості для відновлення пошкодженого обладнання енергетичних компаній.

Читайте також: