Чекав евакуації 21 день: прикордонники взяли у полон пораненого окупанта

Поранений окупант захоплений прикордонниками
Поранений окупант захоплений прикордонниками

Українські прикордонники взяли у полон пораненого російського окупанта внаслідок штурму у Вовчанську на Харківщині. Цей окупант, який був поранений три тижні тому, сподівався на евакуацію від "своїх", але його надії не справдилися.

Відео затримання опубліковано на сайті Державної прикордонної служби України. Згідно з інформацією, цей окупант 34-річний уродженець російської Тверської області.

Його показники вказують, що він був військовим стрільцем. Він зізнався, що головна причина його участі в бойових діях проти України - це заробіток.

За його словами, його підрозділ перетнув кордон України 10 травня на Харківщині.

12 травня російського військового поранили внаслідок ракетного удару з дрона. Його товариші кинули його в одному з будинків у Вовчанську.

Окупант зустричав прикордонників, які його знайшли, з піднятими руками. Він розповів, що його звати Едік і його покинули "свої".

«За цим будинком на мене скинули дрон. Я отримав поранення у руку через і через, іще залишився осколок. Мені сказали залишатися тут. Я думав, що вони прийдуть забрати», - так розповів українським прикордонникам окупант.

У Державній прикордонній службі підкреслили, що під час штурмових дій прикордонники "Сталевого кордону" у Вовчанську відбили чотири ворожі вогневі позиції та знищили шістьох окупантів.

Згідно з повідомленням головного командувача Збройних Сил України Олександра Сирського, російські загарбники сконцентрували основні зусилля на Курахівському, Покровському, Купʼянському та Харківському напрямках. Ситуація на фронті залишається напруженою.

Нагадаємо, що союзники дозволили українським військам вести бойові дії проти РФ за допомогою західної військової техніки, і ЗСУ уже завдали удару по російському ракетному комплексу С-300, що знаходиться на території Білгородської області. Проте, згідно з висновком наукового співробітника Міжнародного інституту стратегічних досліджень Франц-Стефана Гаді, ракетні удари західними союзниками мають незначний вплив на ситуацію на Харківщині.

Також варто відзначити, що 24 лютого 2022 року російські силовики стратили щонайменше 61 українського вояка, про що повідомили четверо окупантів, один з яких отримав вирок. Про це повідомив генеральний прокурор Андрій Костін. Він також повідомив про те, що всі українські військовополонені страждають в полоні РФ - їх катують окупанти, тримають у жахливих умовах, голодують, відмовляють у медичній допомозі, побивають за використання української мови та здійснюють інші форми фізичного насильства.

Читайте також