Через два роки війни дружина Шмигаля зареєструвала підприємство з капіталом у 30 млн

Дружина прем'єра зареєструвала підприємство з 30 млн грн статутного капіталу

Катерина Шмигаль, дружина прем'єра Дениса Шмигаля, у лютому 2024 року зареєструвала приватне підприємство під назвою "Кадіс Уа". Згідно з інформацією від Опендатабот, статутний капітал компанії становить 30 млн грн.

Катерина Шмигаль займалася підприємницькою діяльністю ще з 2007 року. За цей час більшість доходів отримувала з оренди нерухомого майна.

Розширення діяльності та зростання доходів

У 2024 році дружина прем'єра рішуче розширила сферу своєї діяльності. Підприємство "Кадіс Уа" тепер пропонує послуги готелів, ресторанів, мобільного харчування, постачання страв для подій та управління нерухомістю. Катерина Шмигаль є єдиним кінцевим бенефіціарним власником компанії.

Підприємницька діяльність приносить більше доходів, ніж робота прем'єра

За даними декларацій, у 2021 році статки Дениса Шмигаля та його дружини складали 8,11 млн грн. Однак, за підсумками 2022 року їх доходи подвоїлися і становили 16,13 млн грн. Урядова зарплата прем'єра склала 900,7 тис. грн, тоді як Катерина Шмигаль заробила 7,09 млн грн своєю підприємницькою діяльністю.

Використання конфіскованих активів на відновлення України

У 2023 році уряд використав близько 30 млрд грн конфіскованих російських активів на потреби відновлення країни. Зараз фінансова потреба на відбудову України становить майже 486 млрд доларів.

Прем'єр також оголосив про новий механізм бронювання військовозобов'язаних, що передбачає урахування середньої зарплати, рівня оподаткування та впливу підприємств на економіку.

Значна кількість бронь від мобілізації в Україні

Станом на березень 2024 року в Україні бронь від мобілізації нараховує близько 700 тис. людей.