Черги у військкоматах та проблеми з інвалідністю: у Міноборони відповіли, коли запрацює сервіс відстрочки у Резерв+

Черга у військкоматі
Черга у військкоматі

У команді Міністерства оборони розробили систему онлайн-бронювання, але автоматичне продовження відстрочки в системі Резерв+ не працює.

Заступник міністра оборони з цифровізації Катерина Черногоренко повідомила про це в коментарях під своєю посадою у Фейсбук.

Наразі можна отримати відстрочку від мобілізації онлайн. Однак Міністерство оборони поки не може сказати, коли автоматичне продовження відстрочки почне працювати для груп людей, які потребують цього, наприклад, студенти, вчителі, інваліди та батьки з багатодітними сім'ями.

Вчителям та освітянам все ще доводиться стояти в чергах у військкоматах і приносити паперові довідки з роботи, незважаючи на те, що ця інформація вже є в державній базі даних, як і для студентів.

Ці відстрочки - один із наших пріоритетів. Налагоджуємо взаємодію між реєстрами, щоб вони швидше з'явилися у додатку - сказала Катерина Черногоренко.

Відстрочки потрібно продовжувати кожні три місяці, до кінця періоду військового стану відповідно до законодавства. Міністерство оборони планує спростити процедуру отримання відстрочок.

Проблему з інвалідністю також відзначено. Зазначено випадок підлітка, який підтвердив важку форму інвалідності за кордоном, але не може оновити документи в Україні через відсутність інформації в системі "Резерв+".

Пушимо відстрочки для студентів, багатодітних батьків та людей з інвалідністю цієї осені. Але й з інших видів розробники посилено працюють - заявила Катерина Черногоренко.

Міністерство оборони розробляє інноваційне оновлення програми Армія+.

Читайте також