Чергова проблема МКС? NASA відклало запуск ракети SpaceX

Ракета SpaceX, недолік на МКС
Ракета SpaceX, недолік на МКС

Політ SpaceX Crew-9 для NASA, який був запланований на 18 серпня, буде відкладено до 24 вересня. Про це повідомляє космічне агенство.

NASA повідомило, що затримка дозволить краще підготуватися до повернення космічного корабля Boeing Starliner.

Хоча на МКС можуть летіти вісім космічних кораблів одночасно, але є всього два порти на американському сегменті станції, які можуть приймати капсули з астронавтами. Ці порти до сих пір зайняті, оскільки візит Starliner на МКС триватиме 8 днів довше, ніж планувалося.

Перенесення запуску Crew-9 також дозволить SpaceX здійснити наступну ротацію з майбутнім запуском корабля "Союз" не раніше середини вересня.

Команди продовжують працювати над підготовкою місії Crew-9 на космічному стартовому комплексі 40 в мисі Канаверал, Флорида, щоб уникнути конфлікту з підготовкою майданчика для місії NASA Europa Clipper, яка почнеться у вересні на сусідньому стартовому комплексі 39A.

NASA також перенесе запуск 31-ї комерційної місії SpaceX з поповнення запасів не раніше середини жовтня.

Агентство проведе телеконференцію для ЗМІ о 12:30 за східним часом у середу, 7 серпня, за участю керівництва агентства для обговорення поточних операцій, включаючи місії NASA Crew-9, Crew-8 і Crew Flight Test.

Нагадаємо, NASA провело перший брифінг щодо результатів випробувань двигунів корабля Boeing Starliner на землі. П'ять двигунів відключилися під час спроби стикування корабля з Міжнародною космічною станцією (МКС) 5 червня. Для безпечного повернення корабля на Землю інженери NASA почали аналізувати ситуацію з двигунами під час стендових випробувань. Виявилося, що маневрові двигуни перегрівалися сильніше, ніж вони мали б за розрахунками.

Читайте також