Чергове підвищення: АЗС оновили ціни на бензин, ДП та автогаз

Ціни на паливо змінилися на українських АЗС

У вівторок, 16 квітня, ціни на паливо на українські АЗС знову змінилися. Без коригування залишилася лише вартість автомобільного газу, а от бензин та ДП подорожчали.

Портал "Хвиля", посилаючись на дані Консалтингової групи "А-95", розповість, як виглядають середні ціни на бензин, ДП та автогаз, а також про те, як вони змінилися порівняно з попереднім торговим днем.

Бензин А-95+ за добу додав до ціни 1 копійку – 57,88 грн/л. По 2 копійки додалося до вартості бензинів А-95 та А-92 – 54,46 грн./л та 51,48 грн./л відповідно.
Дизельне паливо подорожчало на 1 копійку за добу – ціна склала 54,65 грн/л.

Вартість автогазу не змінилася – 28,06 грн/л.

Стабілізація ринку автомобільного палива в Україні

Ринок автомобільного палива в Україні зазнав значних змін на початку 2022 року, зокрема через війну. Сьогодні ринок стабілізується. Проте війна призвела до зростання цін на пальне, що значно зросло порівняно з довоєнним періодом.

Незважаючи на ці виклики, Україні вдалося створити новий ринок пального, замінивши 100% своїх джерел та змінивши логістику транспортування. Це дозволило країні імпортувати паливо з різних європейських країн, таких як Німеччина, Австрія та Нідерланди, та використовувати різні способи транспортування, такі як річкові баржі, морські порти та залізничні маршрути.

Загалом ринок автомобільного палива в Україні адаптується до нової реальності, з фокусом на розширенні джерел та методів транспортування.

Незважаючи на те, що РФ продовжує бити енергетичною інфраструктурою, експерти впевнені, що дефіциту палива та різкого підвищення цін на нього в Україні не буде.