Червінський під домашнім арештом: як живе та що читає ексрозвідник (фото)

Фото Червінського під домашнім арештом
Фото Червінського під домашнім арештом

У липні поточного року Роман Червінський, колишній розвідник, був звільнений під заставу з СІЗО. Народні депутати відвідали його військову квартиру та показали умови, у яких він проживає під домашнім арештом протягом доби.

У вітальні можна помітити велику шафу з різноманітними книгами, довідниками та записами. Серед них є такі твори, як «Дух і воля проти сваволі. Книга перша. Вісім міністрів» Миколи Селюка, військовика і правозахисника. Описуючи цю книгу, зазначено, що вона розповідає історію, як «один фальшивий документ спровокував десятирічну війну полковника з потужною державною машиною».

Також видно, що на полицях лежить «Справа Василя Стуса» Вахтанга Кіпіані, «Фактор Черчілля. Як одна людина змінила історію» Бориса Джонсона, книга про Степана Бандеру і праця «Незламний. Історія виживання, стійкості та звільнення під час Другої світової війни» Лори Гілленбранд.

«В скромному житлі Романа зберігається багато книг. Він розповідає, що в тюрмі для нього важливою була книга Вахтанга Кіпіані про Стуса, а з книг Дмитра Чекалкіна тюремники вирізали дарчі підписи після виявлення в них «небезпечного матеріалу», - заявила нардепка Герщенко. Вона також додала, що незважаючи на поточну справу, Червінський «прагне захищати Україну, яка зараз потребує професіоналів в Збройних Силах».

Нагадаємо, у 2023 році Служба безпеки України затримала Романа Червінського, який раніше був виконуючим обов'язки командира однієї з частин Сил спеціальних операцій. Він став фігурантом у справі про невдалу спробу викрадення російського літака, яка призвела до обстрілу аеродрому на Кіровоградщині.  

У липні 2024 року п'ятий президент України, разом із своєю фракцією «Європейська солідарність», заплатив заставу за Романа Червінського. 

Читайте також

Вода затопила пустелю Сахару (фото)
вчора, 17:34 132 переглянули
Пустеля Сахара під водою (фото)