Чи будуть електронні повістки у «Резерв+»: відповідь Міноборони

електронні повістки у «Резерв+»: відповідь Міноборони
електронні повістки у «Резерв+»: відповідь Міноборони

Міністерство оборони України наразі не планує використовувати мобільний застосунок "Резерв+" для надсилання повісток військовозобов'язаним. Про це повідомив речник Міноборони Дмитро Лазуткін у інтерв'ю Nv.ua.

За його словами, наразі відсутня юридична основа для впровадження цієї системи. Технічні аспекти можуть бути розроблені розробниками, але для виконання такого плану потрібна підтримка з боку законодавства. Ця ініціатива не залежить від Міністерства оборони, але відповідний правовий фундамент.

Зараз, згідно з діючими нормами, повістки можна надсилати рекомендованим листом з описом вкладення. Електронні повістки наразі не розглядаються. Таку інформацію надав Лазуткін.

Також, Лазуткін зазначив, що ТЦК (територіальні центри комплектування) не будуть видач повісток на вулиці після оновлення даних та реєстрації порушників у "Резерв+". Вони відразу знаходитимуться у базі, тому військовозобов'язаного не потрібно буде самому їх шукати. Це дуже важливо, особливо для людей, які повернулися з зон бойових дій та мають ризики і проблеми психологічного характеру. Лазуткін наголосив, що таке ставлення несправедливе до тих, хто пройшов бойові дії у 2022-2023 роках.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів ухвалив постанову, яка передбачає зменшення паперового навантаження на територіальні центри комплектування та централізованого друку повісток.

Читайте також