Чи будуть відключення світла 12 вересня: прогноз «Укренерго»

Мережа ЖЕКу отримала повідомлення: всім вимкнуть світло
Мережа ЖЕКу отримала повідомлення: всім вимкнуть світло

Завтра, 12 вересня, не передбачається впровадження обмежень щодо електроенергії. Про це повідомляє прес-служба Укренерго.

Енергетики закликають економно використовувати електроенергію протягом усього дня. "Не вмикайте одночасно декілька потужних електроприладів у період з 18:00 до 22:00", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, наразі неможливо визначити, в яких умовах українці будуть переживати зимовий опалювальний сезон. Держава готується до зими і можливих атак Росії, захищаючи енергооб'єкти першим та другим рівнем захисту.

Як стало відомо, через скасування графіків годинних відключень з 9 вересня в Україні зросла кількість споживання електроенергії.

До речі, Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури розпочало будівництво третього рівня пасивного захисту на підстанціях НЕК Укренерго, але міжнародні партнери не бачать доцільності фінансування такого дорогого проекту до проведення випробувань цієї технології.

Крім того, Єврокомісія працює над збільшенням максимального обсягу постачання електроенергії в Україну.

Як повідомлялося, колишній голова Укренерго Володимир Кудрицький повідомляв, що енергетичні об'єкти України матимуть три рівні захисту у вигляді інженерних укріплень на випадок російських атак.

Читайте також