Чи є російські військові на території Білорусі? Відповідь Держприкордонслужби

Російські військові на території Білорусі
Російські військові на території Білорусі

На білорусько-українському кордоні не фіксується присутність російських підрозділів, проте українці мають бути готові до будь-якого сценарію. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в інтерв'ю телеканалу "Еспресо".

За його словами, Україна має постійно зміцнювати свої оборонні позиції на кордоні з Білоруссю, адже ця країна залишається під впливом Росії, яка розпочала проти нас війну. Він зазначив, що Росія намагається залучити Білорусь до конфлікту, тому необхідно нарощувати оборонні можливості і зміцнювати інженерну планування на лінії кордону. Це допоможе забезпечити безпеку українських військових і дозволить їм вести активні бойові дії.

Демченко відзначив, що наразі російських військ на території Білорусі немає, однак ситуацію постійно контролюють розвідувальні підрозділи України та Державна прикордонна служба. Він попередив, що загроза з боку Білорусі залишатиметься, поки ця країна знаходиться в сфері впливу Росії.

Також варто згадати, що Польща продовжує дію буферної зони на кордоні з Білоруссю. Про це заявив міністр внутрішніх справ та адміністрації країни Томаш Семоняк. Він підкреслив, що правила поведінки та довжина буферної зони залишаються незмінними.

У вересні Державна прикордонна служба України показала, що відбувається на кордоні з Білоруссю. За даними служби, Олександр Лукашенко стягує білоруські війська до кордону з Україною під приводом навчань. У відповідь, українські прикордонники посилюють оборону в Чернігівській області.

Читайте також