Чи є загроза з боку Білорусі? Прикордонники відповіли на залякування Лукашенка

Білорусь загрожує Україні? Прикордонники розповіли про загрозу Лукашенка
Білорусь загрожує Україні? Прикордонники розповіли про загрозу Лукашенка

Ситуація на кордоні з Білоруссю залишається стабільною, і не збільшується кількість техніки або особового складу білоруських військ. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України, полковник Андрій Демченко.

Президент Білорусі Александр Лукашенко заявив про перекидання майже третини своєї армії на кордон з Україною. Проте Демченко заявив, що ці заяви не відповідають дійсності та мають інформаційний характер.

Речник Держприкордонслужби зазначив, що техніка та особовий склад білоруських військ на кордоні з Україною не збільшується. Він також зазначив, що риторика Лукашенка постійно нагнітає ситуацію та не кореспондує з реальністю.

Раніше Лукашенко вимагав посилити угруповання військ на кордоні з північними областями України. Але ці заяви також були спростовані.

Міністерство закордонних справ Білорусі повідомило, що може порушити питання про доцільність присутності дипломатичного представництва України у Мінську. Це стало наслідком порушення кордону Білорусі безпілотниками з боку України.

Варто зазначити, що українські ЗМІ спростували заяви Лукашенка про порушення повітряного простору Білорусі.

Читайте також