Чи готується РФ до нового наступу на Харків: ЗСУ пояснили, що відбувається біля міста

Танкі РФ біля Харкова: загроза наступу
Танкі РФ біля Харкова: загроза наступу

Окупанти намагаються просунутися у Харківській області, зокрема взяти Харків під вогневий контроль. Українські військові готуються до загострення на цій ділянці фронту вже найближчим часом. Про це повідомив командир батальйону ударних БпАК "Ахіллес" Юрій Федоренко.

За його словами, окупанти можуть стати активнішими у районі села Липці, куди вже прибули "кадировці", які будуть змушувати росіян виконувати бойові завдання.

Зазначається, що Москва має намір наблизити свої війська до Харкова та взяти під вогневий контроль окремі райони міста. Також Росії важлива ціль - місто Вовчанськ, яке окупанти хочуть повністю окупувати, щоб мати плацдарм для просування військ на Куп'янський напрямок.

Федоренко підкреслив, що місто Вовчанськ переважно перебуває під контролем українських сил, але російським військам не вдається поступитися. Якщо ворогам вдасться просунутися у цьому напрямку, вони матимуть можливість планувати наступні дії щодо перетину річки Оскіл і окупації правобережного Куп'янська, яке має важливу стратегічну висоту.

Раніше ціль окупантів на Харківщині назвав інший військовий.

В результаті операції підрозділів ГУР, військові повністю звільнили територію Вовчанського агрегатного заводу від окупантів. Також було повідомлено про знищення ворога в усіх будівлях заводу. Операцію здійснили спеціальні групи ГУР - "Стугна", "Парагон", "Юнгер", БДК та "Терор". Керівник ГУР МО України Кирило Буданов отримав доповідь про успішне завершення операції від командира спецпідрозділу ГУР Тимура.

Командир підрозділу "Стугна" Дмитро (з псевдо "Лінукс") також заявив, що звільнення Вовчанського агрегатного заводу звузило зону контролю противника і поліпшило логістику ЗСУ.

Представник ГУР МО України Андрій Черняк повідомив, що під час операції було виявлено, що ватажки російських окупантів усвідомлювали безнадійність повернення контролю над заводом, але все одно змушували своїх солдатів чинити опір.

Читайте також