Чи мають окупанти силу на прорив у глиб України: генерал Годжес зробив прогноз

Російські загарбники використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак, але не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це колишній командувач збройних сил США в Європі Бен Годжес розповів в ефірі "Громадського радіо".

Дійсно, у росіян є нетренована маса, через використання якої в них такі величезні втрати, тому що вони просто штовхають людей у м'ясорубку, і у них є артилерійські боєприпаси. Вони ведуть застарілу війну на виснаження, намагаються задушити українських захисників масою. І це буде тривати. Але це відрізняється від прориву", - сказав Годжес.

На його думку, росіяни не мають відповідної мобільної групи, що була б спроможна рухатися в напрямку великих міст.

Я не бачу у них великого мобільного угруповання, яке могло б закріпити їх наступ під Авдіївкою, яке могло б рушити в напрямку Харкова, Києва чи інших великих міст, як це робила стара радянська доктрина з оперативно-маневреними групами. Щоб підготовлені бронетанкові з'єднання могли рухатися без необхідної логістики. Я не впевнений, що у них вона є, навіть якщо вони продовжуватимуть досягати успіхів на тактичному рівні. Звичайно, я можу помилятися, але я не бачив доказів того, що у них є таке велике з'єднання, яке могло б це зробити", - наголосив генерал у відставці.

Триває 763-тя доба повномасштабної війни Росії проти України. Протягом минулої доби відбулося 67 бойових зіткнень. Загалом, протягом минулої доби ворог завдав п'ять ракетних та 74 авіаційних ударів, здійснив 152 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Вночі, російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 13 БпЛА типу Shahed. Силами та засобами протиповітряної оборони України 10 БпЛА було знищено.

Також читайте:

  • Поки не Київ. Джерела Кремля розповіли, яке місто планує відібрати Путін
  • Росіяни готують новий наступ? ЗСУ оцінили загрози