Чи може Україна повернути кордони 91-го року: Берлінська приголомшила відповіддю

Україна не може повернути кордони 91-го року через недостатні ресурси

Керівниця центру підтримки аеророзвідки Марія Берлінська заявила, що Україна не може відновити кордони, які існували в 1991 році, через відсутність необхідних ресурсів. Вона зробила це заяву в інтерв'ю Наталії Мосейчук у рамках проєкту "Мосейчук+".

"У жодному разі. У нас немає стільки ресурсів", - заявила Берлінська, відповідаючи на запитання про можливість повернення кордонів 91-го року.

За словами Берлінської, навіть кордони, які були під контролем України в лютому 2022 року, зараз недосяжні для країни. Вона зазначила, що Україна не має достатньо ресурсів і вже пропустила таку можливість.

"У нас теж немає стільки ресурсів, ми упустили цей момент. Якби ми зустріли війну з цим розвитком технологій, які в нас є на даний момент - так. Ми би утримали і ми би забрали те, що втратили", - сказала Марія Берлінська.

Також варто відзначити, що чеський виробник зброї Czechoslovak Group (CSG) готовий інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну. Компанія планує допомогти Україні розширити виробництво важкої артилерії шляхом створення спільного підприємства з "Укроборонпромом".

Країни Європейського союзу також намагаються зібрати $1,5 млрд на закупівлю артилерійських снарядів для ЗСУ. У той же час Україна вже закупила понад 350 тис. артилерійських снарядів у європейських оборонних підприємств.