Чи можна оновити дані в ТЦК після 16 липня без штрафу: відповідь нардепа

Правові умови оновлення даних в ТЦК після 16 липня
Правові умови оновлення даних в ТЦК після 16 липня

Державний територіальний комітет (ТЦК) Олександр Федієнко

16 липня закінчується строк для оновлення персональних даних у ТЦК. Кому не вдалося це зробити, той ризикує отримати штраф. Однак Олександр Федієнко, народний депутат від партії "Слуга народу", розповів подробиці про те, що можна робити, якщо в чергах до ТЦК та ЦНАП не встигли оновити дані.

«Після 16 липня всі автоматично не стають ухильниками, але повинні виконати юридичні процедури щодо відповідних військовозобов'язаних громадян», - сказав Федієнко.

Федієнко також зазначив, що люди, які не встигли оновити дані до 16 липня, зможуть зробити це пізніше без штрафу. Він додав, що такі люди самостійно усунули це правопорушення.

Якщо особа отримала штраф від ТЦК та розпочалося виконавче провадження, то її інформація може бути знайдена в автоматизованій системі виконавчого провадження (АСВП). Інформація також містить сведення про час публікації. Пошук можна здійснити через веб-сайт за певними параметрами.

В законі №3783-IX, який був підписаний президентом України Володимиром Зеленським, внесено зміни щодо ведення військового обліку. ТЦК зможе отримати відомості про відкрите виконавче провадження та несплачений штраф особи в Реєстрі "Оберіг".

З початку року до виконавчої служби вже надійшло майже 12 тисяч штрафів за порушення військового обліку, що є більшим показником порівняно з минулим роком.

Читайте також