Чи можуть вручити повістку на кордоні: відповідь ДПСУ

Повістка на кордоні - міф чи реальність?
Повістка на кордоні - міф чи реальність?

На прикордонних пунктах пропуску повістки не видають. Та можуть бути представники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Про це заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі «Радіо Свобода».

«В окремих пунктах пропуску, в окремі години можуть бути присутні представники територіальних центрів комплектування, але вони не беруть участі в заходах прикордонного контролю», - наголосив представник ДПСУ.

За його словами, повістки на пунктах пропуску «масово, відкрито чи не відкрито» не видають. Якщо ж людина, яка перетинає кордон, перебуває у розшуку, то прикордонники можуть звернутися до поліції, щоб ті доправили її до ТЦК.

Демченко зауважив, що працівники ТЦК не беруть участь в прикордонному контролі. Але допомагають в разі «якщо виникають якісь питання відносно документів або інформації».

Уже від 17 липня українським чоловікам віком 18-60 років потрібно мати військовий квиток, щоб перетнути кордон. Категорії громадян України, хто має дозвіл на виїзд, не змінилися. 

Раніше Львівські прикордонники затримали 34-річного уродженця Житомирщини, який намагався незаконно перетнути кордон України, сховавшись у спальному відсіку вантажівки «Мерседес».

До слова, у пункті пропуску на кордоні з Румунією харків'янка вирішила проявити винахідливість, спробувавши перевезти свого нареченого через кордон у найнесподіванішому місці – за спинками задніх сидінь свого Мерседеса.

Читайте також