Чи планує Україна обмін територіями: Умєров назвав мету Курської операції

Україна території обмін планує: Курська операція
Україна території обмін планує: Курська операція

Увага всього світу зосереджена на Курській операції Сил оборони України. Хоча є повідомлення про можливий обмін Курської області на окуповані території, міністр оборони України Рустем Умєров вважає, що це питання рано обговорювати. Про це він заявив в інтерв'ю CNN.

Умєров відзначає, що зараз Україна більше зосереджена на збільшенні своїх можливостей для відсування росіян з окупованих територій, ніж на утриманні Курської області. Він сподівається використати цю територію для обміну на українські землі, які окуповані Росією.

"Ми зосереджені на підвищенні наших можливостей для протистояння і відтісняння росіян з окупованих територій", - підкреслив Умєров.

Незважаючи на те, що Суджа розташована у тилу, росіяни продовжують атакувати її: вони кидають керованими авіаційними бомбами (КАБ), обстрілюють артилерією і дронами-камікадзе.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вперше висловився про наступ України на територію Росії і заявив, що Курська операція ЗСУ є законною.

Сили оборони України вже здійснили просування до 2 км і взяли під контроль 5 кв. км територій у Курській області. Ситуація є складною, але контрольованою на решті напрямків.

Російська влада у відповідь на вторгнення ЗСУ створює нові добровольчі загони територіальної оборони в Курській області.

Інститут вивчення війни оцінює, що просування ЗСУ у Курській області уповільнилося. Українські військові намагаються утримати райони, які вони недавно звільнили.

Читайте також