Чи треба передавати дані лічильника при відключення світла? Пояснення Yasno

Дані лічильника при відключенні світла
Дані лічильника при відключенні світла

Компанія Yasno нагадала споживачам про важливість своєчасної передачі показників лічильника, незалежно від того, чи були відключення електроенергії протягом місяця. Її звернення до споживачів було опубліковано на офіційному сайті.

Несвоєчасна передача показників може призвести до розрахунку обсягу споживання на основі середніх даних за попередній період. Це може призвести до отримання завищеного рахунку, особливо якщо в попередньому місяці не було відключень.

«В іншому випадку – оператор системи розподілу розраховує не фактичне споживання, а середнє споживання. Тоді клієнт може отримати рахунок із такою ж самою сумою, як за місяць, коли не було знеструмлень», – попереджає Yasno.

Період передачі показів триває 5 днів: за два дні до кінця місяця та протягом трьох днів наступного. Таким чином, показники за серпень необхідно передати до 3 вересня.

Для зручності клієнтів компанія пропонує різні способи передачі показань. Це можна зробити через:

  • Особистий кабінет на сайті,
  • мобільний додаток YASNO Mobile,
  • спеціальну форму на сайті,
  • чат-боти у Viber та Telegram,
  • особисті повідомлення на сторінці Facebook.

Відключення світла: як будуть діяти графіки 3 вересня.

Увечері 2 вересня "Укренерго" надало розпорядження ввести екстрені відключення світла.

Ситуація в енергосистемі України після останнього ворожого обстрілу погіршилася ще сильніше. Через це відключення восени та взимку 2024 року будуть схожі на ті, які були влітку.

Раніше радник прем'єр-міністра України, член Наглядової ради "Укренерго" Юрій Бойко заявив, що зараз рано говорити про наслідки масованої атаки на енергосистему, яка сталася 26 серпня, щодо майбутніх відключень світла. Водночас плани щодо підготовки до зими доведеться коригувати.

Читайте також