Чи треба робити камінг-аут у війську? Військовий дав пораду геям, що пішли на фронт

Камінг-аут геям у війську: показник ефективності армійського підрозділу

Військовий медик запасу і відкритий гей Віктор Пилипенко порадив військовим-геям не робити камінг-аут одразу, а спочатку спробувати здружитися з колегами. Він розповів про це в інтерв'ю "Главкому".

За його словами, учасникам руху ЛГБТ-військових радять спочатку переконатися в адекватності оточуючих людей, потім проявити себе як ефективного бійця, здружитися з колективом і лише після цього робити камінг-аут.

Він також підкреслив, що камінг-аут для учасників Збройних Сил України є показником ефективності їхнього підрозділу. Якщо вони не соромляться говорити про свою орієнтацію, то це свідчить про високий рівень довіри і поваги у колективі.

Проте, зазначив Пилипенко, гомофобна атмосфера у підрозділі збільшує ризики аутингу, коли чиясь орієнтація розкривається проти його волі. Вороги можуть використовувати це для шантажу та отримання інформації.

Військовий навів приклад того, як вороги можуть видурити у гея скріни листування, інтимні фото або відео, і потім шантажувати його для отримання співпраці. Тому він підтримує інклюзивність української армії і бореться проти гомофобії.

Пилипенко також розповів про випадки розголошення інформації про орієнтацію солдатів з числа ЛГБТ психологами у військових підрозділах. Він зазначив, що часто молоді солдати сприймають гомосексуалів негативно, на відміну від офіцерів.

Нагадаємо, що УПЦ Київського патріархату вирішила анулювати нагороду військовому Віктору Пилипенку за його камінг-аут. Вони пояснили це тим, що вони не розділяють його гріховних уподобань і анулювали нагороду через його агітацію ЛГБТ і заперечення існування Бога.

Читайте також:

  • Військовий Павло Лагойда: Ваші дупи рятують у тому числі гомосексуалі
  • "Знаю геїв серед священників". Військовий Віктор Пилипенко відповідає патріарху Філарету