Чи видворять українців мобілізаційного віку з ЄС: пояснення єврокомісарки

Українська молодь думає про мобілізацію до ЄС
Українська молодь думає про мобілізацію до ЄС

Єврокомісарка з внутрішніх справ Ілва Йоганссон заявила, що в Європі неможливо застосовувати диференційований підхід до українських біженців на основі статі, віку або військовозобов'язаності. Вона повідомила, що це протирічить Директиві про тимчасовий захист, яка регулює статус українських біженців в ЄС.

Журналісти запитали Йоганссон, чи допоможе Євросоюз повернути чоловіків призовного віку в Україну. Відповідаючи на це питання, вона заявила, що Європа не видворятиме нікого і примусово не відправлятиме українців в Україну. Вона обіцяла підтримати тих, хто хоче повернутися до своєї батьківщини та обговорити це з українською владою. Йоганссон наголосила, що ЄС не викидатиме нікого з країн Євросоюзу.

За даними ООН, на сьогоднішній день у світі перебуває приблизно 7 мільйонів українських мігрантів, з яких більше 6 мільйонів знаходяться в Європі. За результатами опитування ООН, більшість переселенців є жінками (78%) і середній вік них становить 46 років.

Розрахункові виплати для українських біженців у Польщі

Польща впровадила нові виплати для українських біженців. Починаючи з жовтня 2024 року, українські родини з дітьми, які були змушені переїхати до Польщі після початку вторгнення, матимуть право на додаткову фінансову підтримку.

Нідерландський прем'єр-міністр Дік Схоф заявив, що шукає способи повернути додому українських чоловіків, які пройшли військову службу.

Цікаво, що українські біженці почали приносити прибуток до бюджету Чехії. За перші три місяці цього року внесок українців до державної скарбниці Чехії перевищив виплачену допомогу на 3 мільярди чеських крон.

Більшість українських біженців, що знаходяться у Великій Британії, стали жертвами бездомності. Вони зіткнулися з проблемами у процедурі отримання захисту та недоліками у наданні підтримки соціальними службами.

Читайте також

Легенда кіно Софі Лорен святкує 90-річчя
сьогодні, 13:59 13 переглянули
Софі Лорен святкує 90-річчя