Чи всіх торкнеться мобілізація після оновлення даних: відповідь Міноборони

Зображення мобілізації після оновлення даних
Зображення мобілізації після оновлення даних

Військовозобов'язані осіб у період мобілізації повинні оновити свої дані до 16 липня. Проте це не означає, що всі автоматично будуть призвані на військову службу. Про це повідомив директор Департаменту кадрової політики Міноборони України Марк Андрусяк.

За його словами: "Наразі, з тією інформацією, яка в нас є, близько 3 млн громадян оновили свої дані. Потреба ЗСУ у призові під час мобілізації значно зменшилась. Тому не всі оновлені громадяни будуть призвані на військову службу".

Андрусяк наголосив, що оновлення даних було введено для забезпечення справедливого підходу і знаходження всіх військозобов'язаних на військовому обліку.

Варто згадати, що не передбачається автоматичних штрафів для громадян, які не оновлять свої військово-облікові дані до 16 липня.

Як вже відомо, до 16 липня закінчується термін оновлення персональних даних у Територіальному центрі комплектування. Ті, хто не зробив цього, стикаються з ризиком отримати штраф. Водночас багато людей задають питання, що робити, якщо через великі черги в ТЦК та ЦНАП не встигли оновити дані. Народний депутат Олександр Федієнко надав пояснення, щодо вирішення цієї ситуації.

На військовий облік тепер мають стати й деякі жінки, які також повинні оновити свої дані в ТЦК. Військовозобов'язаних можуть покарати штрафом за порушення правил військового обліку під час воєнного стану. Крім того, банкам, яким виповнилося 17 років, можуть прийти повістки від ТЦК, а також на них можуть нарахувати штрафи, якщо вони ще не стали на військовий облік.

Читайте також