Чи загрожують Україні блекаути? Відповідь Міненерго

Оголошено про відсутність блекауту в Україні

Заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук заявила, що на даний момент в Україні немає блекауту, але подальша ситуація залежить від планів ворога. Про це вона заявила під час телемарафону.

Гринчук підкреслила, що дефіциту електроенергії в системі немає, і вона працює збалансовано. Однак, через пошкодження об'єктів системи передачі, виникли локальні проблеми, зокрема в Харківській області.

«Але ми не знаємо планів ворога, якими будуть подальші атаки, якими будуть наслідки. На жаль, це залежить зараз не від нас, а від планів ворога», - сказала заступниця міністра енергетики.

Нагадаємо, що в ніч на 29 березня російські загарбники атакували три теплоелектростанції в Україні.

Уночі 29 березня російські окупанти знову атакували Україну та ударили по енергетичних об'єктах. Унаслідок атаки були пошкоджені теплові та гідроелектростанції в центральних і західних регіонах.

Речниця Ради національної безпеки США Адрієн Вотсон заявила, що останні ракетні атаки Росії є спробою російського диктатора Володимира Путіна «занурити країну в темряву».

Згідно з аналітиками Інституту вивчення війни (ISW), російські окупанти, ймовірно, розширили набір цілей атак на критично важливу інфраструктуру України, включивши до них гідроелектростанції.