Чи зайшли росіяни до Часового Яру? Коментар ЗСУ

Українські захисники успішно контролюють ситуацію в Часовому Яру на Донеччині. За словами речника Оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назара Волошина, місто не находиться під окупацією російських військ.

"Часів Яр тримається. Ворог тисне на Бахмутському напрямку і, зокрема, на Часів Яр. Але ситуація повністю контрольована підрозділами Сил оборони. Противника в місті немає", - наголосив Назар Волошин.

Речник підкреслив, що російські штурмові групи на бойових машинах піхоти та атакують за підтримки дронів та артилерії. Він також зазначив, що ворожа авіація активно бомбить цивільну інфраструктуру і позиції Сил оборони.

"Сьогодні ми там (у Часовому Яру, - "Главком") тримаємо оборону. Про те, що у ворога там є якісь здобутки, я би не сказав. І якщо дивитись взагалі на наші оборонні рубежі, то там, де є можливість, ми їх посилюємо. Постійно та значно", - підкреслив Назар Волошин.

Згідно з даними британської розвідки, обстріли Часового Яру відбуваються за тактикою, яку росіяни раніше застосовували під час наступу на Авдіївку.

Нагадаємо, що вище стояння РФ доручило своїм військам захопити Часів Яр до 9 травня. Раніше Назар Волошин зазначив, що якщо росіяни захоплять Часів Яр, це надасть їм можливість наступати на інші міста Донеччини.