Чия Курщина? Професор Гриценко продемонстрував російську карту, якій 150 років

Мапа Росії показана професором Гриценком
Мапа Росії показана професором Гриценком

Директор Інституту української мови, професор Павло Гриценко показав карту, на якій видно, що Курщина, Білгородщина, Кубань та Воронеж є українськими землями. Про це він розповів в інтерв'ю для Idealist.media.

Гриценко показав карту з 1871 року, на якій побудовані межі між україномовними та російськомовними територіями. За цих межами Воронежщина, Курщина, Білгородщина, а також Кубань вважаються українськими землями, і це стосується не лише ближчих територій до Азовського моря, а й далеко на схід.

За словами Гриценка, ця карта була складена за дорученням російського імператорського географічного товариства і відповідає об'єктивній реальності. Вона була прийнята російською імператорською академією наук.

То чия Курщина? Професор Павло Гриценко продемонстрував російську карту, якій 150 років.

Нагадаємо, під час операції на Курщині українські військові зустріли місцеву мешканку, яка пережила Голодомор та Другу світову війну і зневажає російську владу, підтримуючи дії ЗСУ. Розмову з нею опублікували у Telegram-каналі Khorne Group.

Українські військові зустріли місцеву мешканку на Курщині, яка пережила Голодомор та Другу світову війну і зневажає російську владу, підтримуючи дії ЗСУ. Розмову з нею опублікували у Telegram-каналі Khorne Group.

Читайте також