Ціль Путіна не змінилася: Столтенберг висловився про майбутнє членство України в НАТО

Україна наближається до вступу до НАТО - генсек Столтенберг

Україна тепер ближче до вступу до Північноатлантичного альянсу, ніж будь-коли раніше. Про це 24 лютого з нагоди другої річниці початку повномасштабної війни РФ проти України, заявив у Х генсек НАТО Єнс Столтенберг, пише "Хвиля".

Він зазначив, що ситуація на полі бою залишається дуже серйозною, але Україна не падає духом. "Україна знову і знову демонструє дивовижну майстерність та наполегливу рішучість", - сказав Столтенберг.

Голова Альянсу наголосив, що Україна "не розвалилася за кілька тижнів, як багато хто побоювався" і зуміла відвоювати половину окупованих територій. Він також зазначив, що зростанню України сприяла значна військова та економічна підтримка з боку союзників по НАТО.

Столтенберг також зазначив, що Путін "почав цю війну, тому що хотів закрити двері НАТО і позбавити Україну права обирати свій шлях". Та він досяг протилежного: Україна тепер ближче до НАТО, ніж будь-коли раніше. "Ми допомагаємо зробити ваші Збройні сили все більш оперативно сумісними із союзниками. Ми разом відкриємо новий спільний центр аналізу, підготовки та навчання у Польщі І ми поглиблюємо наші політичні зв'язки через Раду НАТО-Україна, де ми консультуємося і приймаємо рішення разом. стояти на боці України. Заради вашої та нашої безпеки", - зазначив генсек НАТО.

Нагадуємо, що гава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн повідомила, коли Україна отримає перший транш допомоги ЄС на 50 млрд євро.