Чиновник одеського ТЦК заробив на ухилянтах мільйон доларів: розкрито схему

Чиновник одеського ТЦК заробив на ухилянтах мільйон доларів
Чиновник одеського ТЦК заробив на ухилянтах мільйон доларів

ГБР викрило багатомільйонну схему заробітку на ухилянтах в Одеському центрі комплектування.

Прес-служба Державного бюро розслідувань повідомила, що в Одеському центрі комплектування була виявлена протиправна схема заробітку на чоловіках, які намагалися уникнути мобілізації. Цю інформацію опублікувала газета "Хвиля".

Згідно з отриманими даними, співробітник Приморського РТЦК та СП Одеси був виявлений причетним до цієї схеми. Він незаконно втручався в роботу електронної бази реєстру військовозобов'язаних "Оберіг" і відредагував дані щодо 138 осіб, зробивши їх непридатними для служби. Протягом часу функціонування схеми, фігурант заробив щонайменше 1 мільйон доларів, пропонуючи тим, хто хотів уникнути мобілізації, послуги за вартістю від 4,5 до 7 тисяч доларів.

Така послуга коштувала ухилянтам від 4,5 до 7 тисяч доларів і дозволяла фігуранту заробити щонайменше 1 мільйон доларів.

На даний момент ГБР встановило осіб, які скористались цією схемою, деякі з них встигли виїхати за кордон. Проведення спільних заходів ДБР зі співробітниками РТЦК та СП призвело до того, що ухилянти, які перебували на території України, були доставлені до центру комплектування для оновлення даних та подальшої мобілізації до ЗСУ.

Проти чиновника порушено кримінальну справу за несанкціоноване втручання в роботу інформаційно-комунікаційних систем. Йому загрожує покарання до 15 років позбавлення волі.

Важливо зазначити, що додаток "Резерв+" не може замінити повноцінний Територіальний центр комплектування. Якщо ви маєте намір уникнути мобілізації, все одно необхідно звертатись до офіційного ТЦК.

Читайте також