Чиновника Хмельницької міськради затримано за підозрою у роботі на ФСБ

Чиновника Хмельницької міськради затримано за підозрою у роботі на ФСБ

Керівника одного з відділів Хмельницької міськради затримали правоохоронці підозрюючи його у співпраці з ФСБ. За словами прес-служби СБУ, його затримали на гарячому, коли він намагався передати розвіддані прямо з робочого кабінету.

За даними "Главкома", цей чиновник є начальником відділу програмного забезпечення управління праці та соціального захисту населення Хмельницької міськради, Руслан Бітюков.

Відомо, що ворога найбільше цікавила інформація про підрозділи СБУ та Сил спеціальних операцій ЗСУ. Також він намагався виявити адреси виробництва українських безпілотників, які використовуються на передовій.

Правоохоронці затримали чиновника, коли він прямо з робочого кабінету намагався передати розвіддані агресору. Згідно з розслідуванням, фігурант потрапив до поле зору ФСБ під час навчання у Московському технічному університеті імені Баумана у 90-х роках.

Після вторгнення, до нього зв'язався кадровий співробітник ФСБ і втягнув чиновника до розвідувально-підривницької діяльності проти України. Вони спілкувалися через анонімні чати в месенджерах.

Наразі затриманому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України - державна зрада, здійснена в умовах воєнного стану. Він перебуває під вартою, а йому загрожує довічне ув'язнення.

Також відомо, що на Хмельниччині жінка з дітьми зливала дані ФСБ про військових, які збивають "шахеди".

Читайте також: