ЦНАПи почали видавати військово-обліковий документ з QR-кодом – Мінцифри

ЦНАПи почали видавати військово-обліковий документ з QR-кодом – Мінцифри

Українці тепер мають змогу отримати військово-обліковий документ з QR-кодом у ЦНАП за 15 хвилин. Це стало можливим завдяки новій послузі, яку оголосила Мінцифра.

Зараз українці можуть підтвердити дійсність свого військово-облікового документа за допомогою QR-коду. Цей сервіс є безоплатним і займає всього 15 хвилин на оформлення. Документ буде дійсний один рік з моменту його створення. Його можна роздрукувати самостійно або отримати у ЦНАПі чи ТЦК.

Електронний військово-обліковий документ з QR-кодом формується, якщо у Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов'язаних та резервістів є всі необхідні дані. Цей документ містить особисті дані, номер у реєстрі, відомості ВЛК, військове звання й спеціальність, а також іншу інформацію про військовий облік.

QR-код служить для перевірки документа. Якщо дані у QR-коді не відповідають тим, що містяться в реєстрі, документ вважається недійсним.

Ця нова послуга є рівноцінною з витягом про оновлення даних, який видавався в ЦНАПах і кодом з ТЦК. Про це повідомила директорка департаменту надання адміністративних послуг КМДА Наталія Шамрай.

Для оновлення облікових даних військовозобов'язані у Києві можуть звернутися до центрів надання адміністративних послуг. У Києві є 300 адміністраторів ЦНАПів, які підключені до системи обліку. Для оновлення даних необхідно мати при собі документи, що посвідчують особу, військовий квиток або приписне посвідчення.

Читайте також: