Чого чекати, якщо Конгрес США не ухвалить допомогу для України? Кулеба дав відповідь

Україна готова боротися без фінансування від США

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Україна буде продовжувати боротися навіть у випадку, якщо Конгрес США не надасть додаткове фінансування. Про це він розповів у інтерв'ю іспанському виданню El Pais.

Ми продовжимо боротися з тими ресурсами, які у нас є. Для світу на кону демократія, безпека і процвітання. Для України ж питання стоїть про саме існування як держави

Кулеба зауважив, що припинення чи затримка підтримки з боку США може призвести до успіху Росії на фронті і прориву ліній.

Міністр також відзначив, що вважає недоречним підхід політичних сил, які перетворюють війну Росії проти України на предмет внутрішніх дебатів. Фактично, йдеться про війну проти всього демократичного світу.

Якщо Росія здобуде перевагу, якщо політичний стиль РФ стане домінантним – більше не буде справжніх виборів і не буде справжньої демократії. Це явно не те, чого хочуть ці політики. Поразка Росії в Україні – у найкращих стратегічних інтересах держав Європи, Америки та інших регіонів світу. Україна має бути темою, що об'єднує, а не роз'єднує

Нагадаємо, що Кулеба пояснив, чому Західу вигідно допомагати Україні якнайшвидше.

Раніше Кулеба заявив, що США зможуть зменшити допомогу Україні тільки тоді, коли країна буде здатна обійтися без неї, а це не станеться до 2024 року.

Як повідомлялося, Конгрес США може затвердити фінансування для України до лютого, якщо Білий дім серйозно підійде до питання захисту кордонів США.

До слова, міністерство оборони США формально має ще $4,2 млрд для допомоги Україні. Проте без рішення Конгресу відомство не зможе поповнити ці запаси.