Чого чекати від Путіна після теракту в «Крокусі»? Розвідка озвучила чотири сценарії

Теракт у Підмосков'ї став приводом для Путіна зміцнити свою владу

У п'ятницю, 22 березня, ввечері у Підмосков'ї у ТЦ "Crocus City Hall" сталася трагедія - теракт зі стріляниною, внаслідок якого загинуло вже 150 осіб. За словами представника ГУ розвідки МО України Андрія Юсова, цей інцидент може стати приводом для президента Росії Путіна зміцнити свою владу та не тільки. Його слова переказані виданню "Телеграф".

Українському сліду немає. Це ще одна казка пропаганди, яку розповідає Путін, - розповів Юсов. - Він намагається запевнити народ у нелюдяності українців, щоб виправдати свою агресію на Україну.

Юсов вважає, що теракт може також стати можливим засобом зниження натиску на Росію. Він стверджує, що ця подія може бути провокацією Кремля, яка дозволить Путіну посилити свою диктатуру.

Аналітик додав, що теракт може також послужити приводом для розширення повноважень силовиків і обмеження громадянських свобод.

За інформацією, ввечері 22 березня у концертному залі "Crocus City Hall" під Москвою відбулася стрілянина. Люди у військовій формі відкрили вогонь з автоматичної зброї. Згодом спалахнув пожежа. За дані Очевидців, пролунав також вибух.

Головне управління розвідки МО України вважає, що цей теракт є свідомою провокацією путінського режиму, про яку попереджала міжнародна спільнота.

Читайте також:

  • Стрілянина у "Crocus City Hall". Христо Грозєв висунув свою версію
  • Хто стоїть за терактом у підмосковному "Crocus City Hall"? Версія світової преси
  • Теракт у Росії. Хто замовник та які будуть наслідки?