Цього року винищувачі F-16 будуть у нашому небі: Зеленський розповів про важливий візит Рютте до Харкова

Президент повідомив про новий пакет військової підтримки від Нідерландів

Президент Володимир Зеленський розповів про нову військову підтримку, яку Україна отримає від Нідерландів. Згідно з його словами, Нідерланди активно допомагають українським силам у протиповітряній обороні та утриманні коаліції F-16. Зеленський також зазначив, що у цьому році нові винищувачі будуть розміщені в українському небі з метою захисту від російських авіабомб і літаків.

"До речі, Нідерланди активно допомагають нам із ППО, із коаліцією F-16. В цьому році нові винищувачі будуть у нашому небі, і цей рік маємо зробити результативним у захисті від російських керованих авіабомб, від російських літаків, ракет", - сказав він.

Президент також повідомив, що головком Олександр Сирський, командувач Повітряних сил Олещук та міністр оборони Умєров провели спеціальний військовий брифінг для Марка Рютте щодо ситуації на фронті та обговорили можливості України в активних діях та в захисті на конкретних напрямках.

"Звичайно, говорили і саме щодо Харкова. Вдячний за готовність Нідерландів допомагати й надалі. Це сьогодні дійсно сильний візит. Я вдячний і Марку особисто, і всьому народу Нідерландів за підтримку України.

Президент підкреслив, що основна мета полягає у знищенні російської агресії. Він також висловив вдячність всім партнерам, які допомагають відновлювати безпеку в Україні.

"Ключове те, що Росія повинна втрачати. А наша країна, наші партнери – відновлювати безпеку. Все для цього робимо. І я дякую всім, хто допомагає!", - зазначив Зеленський.

Нагадаємо, що раніше Україна підписала безпекову угоду з Нідерландами. Також під час візиту до Харкова Зеленський та Рютте оглянули будівлі, які отримали пошкодження внаслідок російських обстрілів.