Чоловік за $4 тис. планував переплисти Тису на гумовому матраці

Дані прикордонників про затримання киянина на Закарпатті

На Закарпатті прикордонники зупинили 37-річного чоловіка з Києва. Виявилося, що він планував потрапити до Угорщини, перепливши річку Тису на надувному матраці. Про це повідомили з Державної прикордонної служби.

Повідомляється, що порушників помітили за 500 метрів від кордону прикордонники Мукачівського загону. В автомобілі затриманого знайшли надувний матрац та насос. Киянин купив гідрокостюм, оскільки планував переплисти річку Тиса.

Адмінпротокол складено, справу скеровано до суду. Про дії "помічників" повідомлено Нацполіцію

Того дня затримали також двох закарпатців, які супроводжували його. Вони мали перевірити, чи немає поруч прикордонного наряду, а киянин залишався в автомобілі, на якому вони приїхали.

За перетин кордону киянин мав заплатити $4 тис. Тепер його справу передадуть до суду.

Рекордна кількість порушників кордону

Нещодавно прикордонники зупинили неподалік угорського кордону два мікроавтобуси, в яких перевозили 38 чоловіків. Ця група порушників кордону є рекордною за кількістю, яку вдалося затримати під час повномасштабного вторгнення.

Інші випадки порушення кордону

Недавно прикордонники затримали 22-річного жителя Кривого Рогу, який намагався незаконно потрапити в Румунію через гірську ділянку кордону. Він захотів спробувати себе у гірському туризмі та склав маршрут руху з України в Румунію через карпатські високогір'я.

Крім того, прикордонники затримали таксі, яке намагалося незаконно доставити людей до Румунії, оминаючи пункти пропуску. За цю "подорож" водії заплатили €2 тис.