Головна

Чому країни Заходу не збивають ракети над Україною: пояснення військового експерта

Експерт пояснює, чому Захід не збиває ракети над Україною

Країни Заходу не збивають російські ракети над Україною через доктрину ядерного стримування та побоювання ескалації із Росією

Керівник Центру військово-правових досліджень, військовий та політичний експерт Олександр Мусієнко заявив, що країни Заходу не збивають російські ракети над Україною через доктрину ядерного стримування і побоювання ескалації з Росією. Він вважає, що США не бажають розбуджувати конфлікт з Росією, оскільки Росія є ядерною державою.

Мусієнко зазначив, що навіть за умови виходу України на кордони 1991 року Росія не має можливості завдавати подібні удари по українській території у майбутньому. Він закликав Україну створити систему протиповітряної оборони таку, як у Ізраїлю, оскільки наша країна буде стикатися з подібними викликами протягом десятиліть.

«Перше, не треба забувати, на жаль, Захід зараз не може пройти, особливо США, через доктрину ядерного стримування, яка працює. І на жаль, багато хто у Сполучених Штатах вважає, що якраз збиття ось цих ракет може означати перехід певних червоних ліній і ескалацію з Росією, яку не хочуть допустити, тому що Росія перша за статусом ядерна держава за кількістю засобів. Відповідно є острах»
«Іран теж стримували, але Іран наніс удар. Росію теж стримували. Росія завезла ядерну зброю у Білорусь»
«А відповідно – це загроза для них. Відповідно, вони не знали, чи не влучать ці ракети безпосередньо у військові бази, де є американці і британці. І вони таким чином були змушені взаємодіяти»

Мусієнко наголосив, що Україна повинна повідомити міжнародним партнерам про помилковість доктрини стримування, так як Іран і Росія діяли проти цієї доктрини. Він також звернув увагу на те, що Ізраїль успішно відбив іранську атаку завдяки підтримці американських і британських військових.

Читайте також: