Чому країни Заходу не збивають ракети над Україною: пояснення військового експерта

Країни Заходу не збивають російські ракети над Україною через доктрину ядерного стримування та побоювання ескалації із Росією

Керівник Центру військово-правових досліджень, військовий та політичний експерт Олександр Мусієнко заявив, що країни Заходу не збивають російські ракети над Україною через доктрину ядерного стримування і побоювання ескалації з Росією. Він вважає, що США не бажають розбуджувати конфлікт з Росією, оскільки Росія є ядерною державою.

Мусієнко зазначив, що навіть за умови виходу України на кордони 1991 року Росія не має можливості завдавати подібні удари по українській території у майбутньому. Він закликав Україну створити систему протиповітряної оборони таку, як у Ізраїлю, оскільки наша країна буде стикатися з подібними викликами протягом десятиліть.

«Перше, не треба забувати, на жаль, Захід зараз не може пройти, особливо США, через доктрину ядерного стримування, яка працює. І на жаль, багато хто у Сполучених Штатах вважає, що якраз збиття ось цих ракет може означати перехід певних червоних ліній і ескалацію з Росією, яку не хочуть допустити, тому що Росія перша за статусом ядерна держава за кількістю засобів. Відповідно є острах»
«Іран теж стримували, але Іран наніс удар. Росію теж стримували. Росія завезла ядерну зброю у Білорусь»
«А відповідно – це загроза для них. Відповідно, вони не знали, чи не влучать ці ракети безпосередньо у військові бази, де є американці і британці. І вони таким чином були змушені взаємодіяти»

Мусієнко наголосив, що Україна повинна повідомити міжнародним партнерам про помилковість доктрини стримування, так як Іран і Росія діяли проти цієї доктрини. Він також звернув увагу на те, що Ізраїль успішно відбив іранську атаку завдяки підтримці американських і британських військових.