Чому Росія використовує на фронті найманців із Африки: військовий назвав причини

Російський солдат з африканським найманцем
Російський солдат з африканським найманцем

Росія намагається досягти успіхів на Харківщині та залучає найманців з Африки для поповнення особового складу. Проблеми з пошуком резервістів змусили їх звернутися до африканського корпусу. За словами голови Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Івана Тимочка, Росії стає все складніше поповнювати особовий склад в'язнями та мігрантами, тому вони звертаються до найманців.

Російські мотиви для найму африканських найманців

За словами Тимочка, Росія шукає найманців в Африці через нестачу людського ресурсу. Вони розуміють, що витримувати темп ведення боїв силами власної армії стає все складніше. Тому вони наймають африканських найманців, які стають безправними на війні в Україні. Тимочко також зазначив, що контракти з африканськими найманцями не мають вартості, оскільки їм обіцяють накопичувальну заробітну плату, але її закінчення не дочекатися. Таким чином, Росія зберігає внутрішній обіг грошей.

Мотиви Путіна для найму африканських найманців

За словами Івана Тимочка, Путін буде продовжувати накопичувати живу силу та наймати найменш цінних для ринку праці ресурсів. Він розуміє, що проведення масштабної мобілізації в Росії може викликати політичні виклики, тому відправлятиме на війну осіб з інших континентів. Це дозволить зберегти працездатне чоловіче населення РФ та забезпечити функціонування економіки. Використання африканських найманців також уникне невдоволення в російському суспільстві.

Продовжується завезення африканських найманців на тимчасово окуповані території. У різних регіонах помічено бойовиків з Куби та Непалу. Також відомо, що співробітник Російської академії наук набирав громадян Куби для участі у бойових діях проти України.

Читайте також