Чому сивіють чоловіки: назвали шість причин і що з цим робити

Вік, коли починає з'являтися сивина у чоловіків, різний у різних рас.

У представників європеоїдної раси волосся зазвичай починає сріблитися в середньому в 35 років. Азіати можуть замітити перші ознаки посивіння до 42 років. У представників негроїдної раси сивина, як правило, з'являється після 50 років, повідомляє comments.

Але деякі чоловіки можуть почати сивіти вже від 18 до 25 років. А в 30 роках їх волосся може стати повністю сивим. Це залежить від спадковості, генетики та різних факторів життя, а також внутрішніх порушень.

Причини раннього посивіння волосся:

  • Генетика.
  • Стреси та негативні переживання, нервові потрясіння.
  • Недостатність вітамінів, анемія та хронічні захворювання.
  • Неправильний догляд за волоссям, включаючи часте використання гарячих інструментів для укладання, миття волосся надто гарячою водою, часте фарбування.
  • Шкідливі звички та неправильний спосіб життя.
  • Ста здоров'я, особливо після інфекційних захворювань або при порушеннях функціонування щитовидної залози, діабеті та бронхіальній астмі.

Учені встановили, які негативні фактори можуть спричинити раннє посивіння у молодих чоловіків. Це неправильне харчування, часте вживання алкоголю, постійний стрес і тривожність, перевтома, занадто сильне захоплення кавою або міцним чаєм. Найчастіше причиною є недостатнє постачання поживних речовин, які необхідні для виробництва меланіну. У таких випадках сивина починає з'являтися біля коренів волосся, а потім поширюється по всій довжині.

Якщо в організмі не вистачає поживних речовин, волосяні фолікули та клітини шкіри голови можуть страждати, що може призвести до посивіння волосся у молодому віці. Недостатність наступних вітамінів може впливати на посивіння волосся:

  • Вітамін A, який живить шкіру голови та волосяні цибулини.
  • Вітамін E, який є антиоксидантом і покращує стан шкіри голови.
  • Вітамини B1, B2, B3, B5, B6, B7, B8, B9 та B12, які позитивно впливають на стан шкіри голови, стимулюють ріст волосся та покращують обмінні процеси.

Якщо волосся починає сивіти, можна спробувати домашні відвари для тонування волосся. Крім того, якщо сивина з'являється на висках, модна стрижка може зробити її менш помітною.

Багато чоловіків і жінок дуже хвилюються через посивіння їх волосся.

Виявляється, що посивіння волосся і старіння організму викликають певні продукти. Якщо вони будуть виключені з раціону, можна зберегти молодість і зберегти волосся від втрати кольору.