Чому затримується 12-й пакет санкцій проти РФ? Відповідь Австрії

Згідно з повідомленням видання Politico, Австрія призупинила схвалення 12-го пакету санкцій щодо Росії, посилаючись на необхідність вивчення юридичних аспектів.

Очікувалося, що цей новий пакет санкцій буде схвалений до саміту лідерів Європейського Союзу, який заплановано на 14-15 грудня. Але Відень вирішив затримати цей процес.

Представники австрійського дипломатичного корпусу заявили, що перед схваленням їм потрібно провести внутрішні перевірки.

"Ми не проти пакету. Ми маємо вивчити юридичні аспекти", - заявив австрійський чиновник в інтерв'ю Politico.

Позиція Австрії, що в списку спонсорів війни знаходиться Raiffeisen Bank, не подобається іншим послах Євросоюзу, тому вони не змогли досягти згоди щодо 12-го пакету санкцій проти Росії.

Відзначається, що Угорщина та Греція раніше також застосовували подібний хід, вимагаючи від України виключити свої компанії зі списку міжнародних спонсорів війни.

Дипломати сподіваються, що ця затримка не призведе до відкладення схвалення пакету на тривалий період.

"Ми впевнені, що зможемо оголосити деталі пакету вже 14 грудня, у четвер, протягом дня", - заявив один із чиновників.

Згадується, що Європейський Союз розробив 12-й пакет санкцій проти Росії, у якому, зокрема, передбачається заборона на продаж танкерів, що були використані раніше, для того, щоб Росія не могла обійти санкції, пов'язані з експортом нафти.