Cоратниця Шарія намагалася зірвати мобілізацію в Україні

Затримано жінку, яка поширювала фейки про Сили оборони та хвалила Путіна у соцмережах. Виявилося, що вона була активісткою забороненої партії Шарія і співпрацювала з російською розвідкою. Вона адмініструвала Телеграм-канал, де закликала українців ухилятися від військової служби та поширювала пропаганду кремлівського режиму та окупаційних угруповань РФ.

Жінка підтримувала зв'язок з окупантами через своїх батька і брата, які добровільно приєдналися до окупаційного МВС РФ на Херсонщині. Вона отримувала від російських спецслужбників перелік тем для публікацій на своєму інформресурсі та отримувала "гонорар" за співпрацю з окупантами.

Після обшуку у затриманої вилучили мобільний телефон та комп'ютерну техніку, які вона використовувала у своїй підривній діяльності на користь агресора.

Підозра та можливий термін

Наразі жінка перебуває під вартою і їй загрожує до 12 років тюрми. Слідство повідомило їй про підозру за колабораційну діяльність та перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період.

Запобігання новим ударам РФ

Раніше кіберфахівці Служби безпеки запобігли новим ударам РФ по лініях оборони та об'єктах Укрзалізниці на Харківщині. Російські цілі включали новозбудовані укріпрайони та логістичні шляхи ЗСУ.