«Чорна вдова»: Міноборони допустило до постачання у ЗСУ новий дрон-бомбер

Дрон-бомбер військового призначення на постачання
Дрон-бомбер військового призначення на постачання

Українські Збройні сили отримали новий дрон-бомбер "Чорна вдова"

Міністерство оборони України представило новий безпілотний літальний апарат українського виробництва, названий "Чорна вдова". Цю інформацію оприлюднила прес-служба МОУ.

За даними Міністерства оборони, "Чорна вдова" є тактичним безпілотним комплексом, який може використовуватися як вдень, так і вночі. Розроблений українськими фахівцями, цей багаторазовий квадрокоптер може бути використаний як в ударному FPV (перегони на дронах в першій особі), так і для передачі підсиленого боєприпасу. Вагомою перевагою нового дрона є його доступна ціна.

Збройні сили України розробляють власний комплект планування та наведення для переобладнання радянських некерованих авіаційних бомб у високоточні боєприпаси. Випробування нової зброї вже було проведено на літаку Су-24. Це є одним із кроків в напрямку зброєю власного виробництва, що дозволить відповідати на загрози від окупантів.

Також, українські артилеристи продемонстрували свою майстерність та здібності на фронті, атакуючи позиції ворожих операторів дронів на Покровському напрямку. У відео, знятому бійцями 47 окремої механізованої бригади ЗСУ, зафіксовані успішні атаки на позиції ворожих дронів.

Читайте також