Cпецоперація розвідки на Тендрівській косі: ЗСУ прокоментували

Сухопутні війська України проводять розвідку на Тендрівській косі
Сухопутні війська України проводять розвідку на Тендрівській косі

Українські розвідники, що діють на Тендрівській косі, виконали таємні завдання з довгостроковими цілями. Про це повідомив голова Ради резервістів Сухопутних військ Іван Тимочко в ефірі телемарафону.

“Ці завдання повинні бути зорієнтовані на майбутнє. Зрозуміло, що Росія не контролює Чорне море так, як робила це рік тому. Це через удари, які ми завдали системам протиповітряної оборони та авіаційним аеродромам”, - сказав Тимочко.

Він зазначив, що важливою тактикою є атаки на російські військові кораблі.

Тимочко також зазначив, що такі операції вимагають попередньої розвідки, що свідчить про наявність потужної агентурної мережі України в Криму.

“Це означає, що у нас є добра агентурна мережа в Криму. Вона дає нам знати, де є ‘сліпі плями’ в російській системі контролю над морем”, - сказав він.

Як повідомлялося, 6 серпня 2024 року українські спецпризначці та розвідники здійснили спецоперацію на північній частині Чорного моря.

Вночі десантна група спецпризначців висадилася на Тендрівській косі та знищила ворожу бронетехніку, зокрема МТ-ЛБ, комплекс РЕБ противника, а також російські укріплення.

Читайте також