Що робити якщо акаунт у Фейсбуці заблокували назавжди

Фейсбук уже давно вважається "стареньким" соціальних мереж. Свого часу він дійсно підкорив світ і навіть об'єднав його. Вже згодом з'явилися й інші мережі, які стали "молодими" та більш активними. Фейсбук же залишився класикою, а ще платформою для запуску реклами та ведення бізнесу. 

Питанням, важливість платформи не зменшується з роками, а тому виникають проблеми, що робити якщо акаунт у фейсбуці заблокували. З такою проблемою стикаються багато хто і не завжди знають, що робити далі. 

Причини блокування акаунта на Фейсбуці 

Акаунт на Facebook може бути заблокований з різних причин. Таке трапляється не часто, але трапляється і що робити далі не всі знають. 

що робити якщо акаунт в фейсбуці заблокували

Основні причини, чому може бути заблокована сторінка на Фейсбук:

  1. Порушення правил спільноти. Якщо користувач порушує правила використання Facebook, як-от публікація неналежного контенту, домагання, поширення неприпустимого контенту, то його акаунт може бути заблоковано. Зазвичай такі правила застосовуються до публікацій.

  2. Підозріла активність. Якщо Facebook виявить підозрілу активність на акаунті, наприклад, входи з різних місць, незвичайні публікації або нетипові взаємодії, система може тимчасово заблокувати акаунт для захисту його безпеки. Такі алгоритми дійсно працюють на користувача, а не проти нього 

  3. Скарги інших користувачів. Якщо інші користувачі скаржаться на акаунт через спам, домагання або інші порушення, Facebook може вжити заходів, аж до блокування. Зазвичай про такі дії попереджують власника акаунта. 

  4. Необхідність підтвердження особи. Іноді Facebook може запросити підтвердження особи користувача у зв'язку з підозрілою активністю або змінами в налаштуваннях безпеки. Такі заходи необхідні і боятися за свої дані не варто. 

що робити якщо акаунт в фейсбуці заблокували

На платформі трапляються і технічні збої. У рідкісних випадках акаунт може бути заблокований через технічні проблеми на стороні Facebook або через помилку. Таку проблему можна досить швидко усунути. 

Що робити якщо акаунт Фейсбук відключено: перші хвилини після блокування 

Перш ніж розбиратися, що робити якщо у Фейсбуці заблокували акаунт, потрібно оцінити ситуацію. Для цього взагалі розпізнати справжнє блокування. 

що робити якщо акаунт в фейсбуці заблокували

Ось кілька ознак того, що акаунт на Facebook може бути заблокований:

  1. Неможливість входу в акаунт. Якщо не виходить увійти у свій акаунт на Facebook, це може бути ознакою блокування. У цьому разі спробуйте увійти ще раз і перевірте, чи з'являється повідомлення про блокування або проблему з доступом. Зазвичай система вибиває таке стандартне повідомлення. 

  2. Отримання повідомлення про блокування. Facebook зазвичай надсилає повідомлення на адресу електронної пошти, пов'язану із заблокованим акаунтом. Якщо виникли проблеми зі входом, одразу перевірте електронну пошту.

  3. Відсутність видимості акаунта. Якщо інші користувачі не можуть знайти акаунт під час пошуку на Facebook, це також може бути ознакою блокування.

  4. Вимкнення публікацій і коментарів. Якщо публікації або коментарі не відображаються для інших користувачів або недоступні для перегляду, це також може бути наслідком блокування акаунта.

Зазвичай вірним знаком блокування стає поява повідомлень про порушення правил. Якщо користувач отримав попередження про порушення правил спільноти Facebook, це може бути ознакою блокування акаунта.

Що робити якщо заблокували бізнес акаунт у Фейсбуці або особисту сторінку 

Отже, що робити якщо Фейсбук заблокував акаунт, тобто видно всі ознаки блокування. 

що робити якщо акаунт фейсбук відключений

Далі слід зробити ще кілька кроків:

  1. Перевірте свою електронну пошту, а також повідомлення на мобільному пристрої або браузері. Можливо, попередньо надійшли повідомлення від Facebook про причини блокування.

  2. Далі уважно ознайомтеся з правилами спільноти Facebook і з повідомленням про блокування, якщо воно було надіслано. Така інформація допоможе зрозуміти, які дії могли призвести до блокування.

  3. Зверніться до служби підтримки Facebook. Якщо вважаєте, що акаунт було заблоковано помилково, зв'яжіться з командою підтримки Facebook. Зазвичай це можна зробити через форму зворотного зв'язку на офіційному сайті або в додатку Facebook.

  4. Надайте необхідну інформацію в службу підтримки. 

  5. Дотримуйтесь правил у майбутньому. Після розблокування акаунта слід ретельно стежити за тим, щоб не порушувати правила спільноти Facebook. Такі дії допоможуть уникнути подальших блокувань.

Якщо не вийшло зв'язатися з підтримкою Facebook, також можна спробувати звернутися до інших каналів зворотного зв'язку, як-от офіційні сторінки Facebook у соціальних мережах або форуми спільноти.

Що робити якщо Фейсбук відключив акаунт: ще кілька слів про бізнес акаунт 

Одна справа, якщо тебе заблокували на Фб, інша - заблокований бізнес-акаунт. Якщо Фейсбук його відключив, бізнес може зазнати збитків. 

що робити якщо акаунт фейсбук відключений

Що робити в таких випадках:

  1. Визначте причину блокування. Перевірте електронну пошту і повідомлення в акаунті Facebook. 

  2. Зв'яжіться зі службою підтримки Facebook. Спробуйте зв'язатися з командою підтримки Facebook, щоб уточнити причини блокування і дізнатися, як можна розблокувати акаунт. Використовуйте форму зворотного зв'язку на офіційному сайті Facebook або в застосунку.

  3. Під час спілкування з підтримкою Facebook будуть потрібні додаткові відомості про бізнес, щоб розблокувати акаунт.

  4. Якщо акаунт було заблоковано через порушення правил спільноти Facebook, переконайтеся, що їх виправлено. Така дія, на подив, на для всіх заблокованих користувачів очевидна. 

Блокування бізнес-акаунтів найчастіше відбувається через масові скарги. Саме тому варто перевірити всі публікації та повідомлення надалі, щоб після відновлення акаунт знову не заблокували.